O meni

Moje ime je Marija, i masterirala sam kliničku psihologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu, pri kojem sam završila i osnovne studije. Tokom studiranja, a i tokom kasnijeg rada, prepoznajući značaj psihološke pomoći i podrške u tretmanu klijenata, opredelila sam se za oblast kliničke psihologije, psihoterapije i savetovanja. To je bio jedan od razloga da upišem REBT edukaciju, iz koje sam završila primarni sertifikovani kurs.

Sticala sam radno iskustvo na klinikama, gde sam vršila psihodijagnostiku, procenu ličnosti i savetovanje u okviru odrasle populacije, u policiji, gde sam se upoznala sa raznim vidovima psihopatologije i kriminalnog ponašanja, i u školi, gde sam imala priliku da radim sa adolescentima i pomognem im da prebrode probleme sa kojima sa suočavaju u ovom izazovnom periodu njihovih života.

Svakodnevno se suočavamo sa brojnim izazovima i problemima, bilo da je u pitanju poslovni ili privatni život. Često neke od tih problema uspevamo da rešimo sami, što govori o našim snagama i sposobnostima koje kao ljudska bića neminovno posedujemo. Ipak, nekad problemi prevazilaze naše trenutne kapacitete. Gubici, krize, prolazna depresivna stanja, emotivni distres, zavisnosti problemi u vezama, gubitak posla, samo su neke od situacija u kojima možemo da se osetimo “preplavljeno” negativnim emocijama sa kojima kao da ne možemo da izađemo na kraj. To sve utiče na naše mentalno zdravlje i jedna od najboljih stvari koje tada možemo da uradimo je da potražimo pomoć profesionalaca, koji će nam pomoći da probleme rešimo brzo i efikasno, vraćajući harmoniju u naše živote.

Moj pristup svakom klijentu je individualizovan, i kombinuje veštine savetovanja, psihološke pomoći i podrške, čije sinergično dejstvo pomaže klijentima da povrate izgubljeni balans i da se osećaju bolje. Klijent je aktivan tokom celog procesa, i odluke donosi samostalno, a krajnji cilj je njegova dobrobit i blagostanje. Za svaki problem postoji rešenje, a ja sam tu da vam pomognem da ga brže i efikasnije nađete, kako biste se osećali bolje i lakše prebrodili sve vrste teškoća sa kojima se susrećete.

image (51)

image (42)

image (4)